Skip to main content

Posts

Featured

Ayah

Dah lama tak menulis kat sini. Last entry 2018..! Dah macam-macam jadi dalam 2 tahun ni..

Hari ni terasa sangat nak menulis pasal ayah.
Rindu sangat..tak pernah tak nangis bila duduk sorang-sorang teringat kat ayah.

Ayah pergi 15 Januari 2019. Dah setahun lebih dah.

2015
Ayah kena start dialisis buah pinggang. Buah pinggang ayah dah teruk.
Entah berapa kali ayah kena naik ambulans dari Klinik Kesihatan Bangi sebab potassium ayah tinggi. Seingat aku tahun tu memang darah tinggi dia tak terkawal sungguh. Mungkin itulah penyebab utama buah pinggang dia merosot.

Doktor Nephro bincang dengan mama dan ayah. Akhirnya ayah setuju untuk buat peritoneal dialisis.
Semua ni jadi masa aku masih dalam program housemanship di HTAR. Teringat lagi aku hantar ayah masuk OT untuk masukkan Tenckhoff catheter kat perut ayah. Pastu aku nangis sorang-sorang sebab itu lah kali pertama aku hantar family member sendiri buat operation. Padahal time tu Tenckhoff insertion je. Aku tak ingat bulan berapa operate n…

Latest posts

Mummy's mode vs doctor's mode

Finally....

Hati kering?

Rindu

Dan nikmat Tuhanmu yang manakah engkau dustakan?

Tawakal

Anak Perantau

Anak syurga

Senyum dan ikhlas

Himmah