Letni prazdniny (Summer Holidays)

Assalamualaikum a dobry den!

Rasa macam lama tak jenguk blog ni sejak balik cuti..
*lap-lap...ambik vaccum sedut sawang-sawang blog*

So many things to be told, tapi malas. Macam mana tu? *ishhhh*

Ramadhan

Alhamdulillah....tahun ni diberi peluang puasa full kat malaysia bersama family tercinta... Time-time puasa ari tu, tak masak sangat pun, mama je masak...tolong masak nasi, buat air dengan goreng-goreng je..bila balik malaysia, terus jadi tak pandai masak...tak berani take over dapur....(tak nak pun...) hahaha... :P

Alhamdulillah jugak tahun ni dapat peluang untuk buat apa yang tahun-tahun lepas tak pernah dapat buat...cumanya, kena banyak reflek diri lagi la...huhu...

Alhamdulillah jugak dapat join summer camp! Seronok jumpa ramai-ramai! InsyaAllah lain kali kita buat lagi ye? ^_^

Di Rumah Nur Hikmah, Kajang.

Rupa-rupanya baru tahu ada geng bangi baru dari poland! Alhamdulillah kak dina dah kahwin org bangi...ada lah geng baru kat bangi...hehhee

Alhamdulillah jugak dapat peluang jumpa farah n wawa! mai je tak dapat jumpa sebab dia dah kerja kat mantin..wawa pun main lari-lari dari office..huhu..thanks korang!
Tahun depan jangan rindu-rindu aku...Dilarang buat apa-apa majlis penting ye tahun depan? hehee

my darlings~ 

Harapan: sangat-sangat kena improve lagi Ramadhan saya...moga diberi peluang lagi untuk sampai ke ramadhan yang seterusnya...aminn..


Hari Raya

Alhamdulillah dapat raya dengan family semua tahun ni! ^_^ Dah dapat jumpa semua mak-mak, bapak-bapak sedara, nenek-nenek, atok-atok, sepupu-sepapat, anak-anak buah...(yes, i have a verrrryyyy BIG family!) alhamdulillah ^^



Alhamdulillah dapat ke singapore jugak! After more than 3 years tak jejak kaki ke sana, dapat jugak peluang. Alhamdulillah dapat ziarah family kat sana, had my favourite murtabak singapore, had my mee rebus at pagoh..(kat johor je yang sedap..tak jumpa lagi yang sedap kat kl ni..)

Korang selalu tak kena diarrhea (cirit birit) time raya? This time, I've already prepared chi kit teck aun pills, cap kapak, balm...ayah punya pill charcoals yang I had forbid him to eat pun bawak sekali.

(Oh, why I forbid ayah to eat them? Sebab ayah bukan diarrhea pun, muntah after eating...but the doctor yang tak check apa pun, terus diagnose cirit birit, bagi charcoal..bagi antiemetic pills. I know I'm just a student yang tak tahu apa-apa compared to the doctor yang banyak makan garam sampai boleh high BP...I know charcoal is just charcoal..Tapi tanya la betul-betul...tengok muka pun macam nak tak nak je... tak tanya pun ayah cirit birit ke tak, muntah after eating ke, tak kira masa ke..tak tanya pun patient ni diabetic ke, hypertension ke... then terus prescribed charcoal...kalau memang reflux macam mana? marah sungguh rasa..dugaan bulan puasa...sabar sajalah...huhuhu... pengajaran ye kawan-kawan medicku, penat macam mana pun, janganlah kita treat patient malas-malas macam tu..patient pun ada anak-anak, mak bapak yang akan rasa macam saya rasa tu..)

and to answer your curiosity, yes. I had my diarrhea during raya, AGAIN. But only this time, I am well prepared...so tak adalah lama sangat berebut-rebut toilet.. alhamdulillah..hehe :P

So, this raya, I am now officially mama's assistant. Stand by je bila orang datang. =)


Driving

Alhamdulillah! Yes, this year is my biggest achievement in my history of driving...hehe.. Dah drive pergi semenyih...serdang, hulu langat, etc.. (KL jugak tak berani-berani..huhu)

Harapnya konsisten aje la berani tu...kalau tak berani, sampai ke sudah tak gerak..huhuhu... (Bila nak berani masuk KL, fathin? ~ bunyi angin padang pasir~)


Malaysia

I've taken the ride on the new ktm coach! Yeay! Rasa macam speechless je bila coach cantik bergaya sampai kat depan...hahaha..ala-ala feeling masuk metro kat prague gitu...

ada lampu kelip-kelip lagi tunjuk destinasi

smartttttt! Oh, saya mmg naik women's coach je selagi boleh..pengalaman dulu naik campur...serik wooo T_T

Yang lain sama je la kot...hahaha


Next:
1. Menjadi bibik berjaya sebab dah bukan bulan puasa, mama sekolah..ada adik yg kejap ada, kejap xde..so kena la masak lunch seperti biasa...
2. Menjadi assistant berjaya di dapur memasak untuk tetamu yang datang beraya
3. Mission jumpa hanis, unae dan lain-lain...(dalila dgn umai macam tipis je...gadis-gadis hospital ni memang sah-sah dah susah nak jumpa..huhu)
4. Menjadi misi berjaya bagi ubat n ingatkan mereka-mereka yang kena makan ubat nih..
4. Menghabiskan sisa-sisa cuti dengan jayanya...moga bermanfaat dan diberkatiNya...aminnn!



Till then,
Assalamualaikum a Na Shle!

Comments

Popular posts